Rusija u potpunosti zamenila ukrajinske komponente za vojnu tehniku domaćim

Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u potpunosti zamenila ukrajinske komponente za vojnu tehniku domaćim

Rusija je u potpunosti zamenila komponente za vojnu tehniku koje su se ranije proizvodile u Ukrajini, komponentama domaće proizvodnje, rekao je zamenik premijera Jurij Borisov.

"Pitanje zavisnosti snabdevanja iz Ukrajine je zatvoreno u potpunosti. Sve bolne tačke koje su krenule u 2014. godini su okončane", naglasio je on.

Borisov je podsetio da je Moskva u glavnom zavisila od snabdevanja motora za helikoptere proizvedene od strane ukrajinske kompanije "Motor sič", kao i turbinskih instalacija i reduktora za korvete i fregate. Ruski "Saturn i "Klimov" su rešili ovaj problem.

"Sada se završavaju testiranja, sertifikacija ove tehnike i opreme, i već u tekućem danu vrše se isporuke upravo motora ruske proizvodnje", rekao je Borisov.

Kijev je takođe isporučivao dosta elektronike za rusku vojnu opremu. Ali ove isporuke "nisu bile od presudnog značaja", te da je u osnovi ukrajinska elektronika bila za oružje koje je već bilo deo ruske vojske, precizirao je Borisov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusiji nisu potrebni ukrajinski delovi za vojnu tehniku

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2018

"Rusija je u potpunosti završila proces zamene uvoza kada je reč o komponentama za vojnu tehniku iz Ukrajine, pitanje zavisnosti od te zemlje, kada je reč o naoružanju je zatvoreno", izjavio je vicepremijer Rusije Jurij Borisov...Kako je precizirao, "sve ta bolna pitanja koja su se aktivirala od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.