Rusija spremna da učestvuje u gasnim pregovorima sa Ukrajinom i Evropskom komisijom

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da učestvuje u gasnim pregovorima sa Ukrajinom i Evropskom komisijom

Rusija je spremna da učestvuje u trilateralnim gasnim pregovorima sa Ukrajinom i Evropskom komisijom u prvoj polovini septembra, a datum sastanka biće uskoro usaglašen, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.
„Za sada nismo imali kontakte (sa novim ministrom energetike Ukrajine). Što se tiče datuma, imamo predlog od zamenika predsednika Evropske komisije, gospodina Šefčoviča, da se sastanemo. Ili će to biti 16. septembar, ili neki drugi datum, razmotrićemo to. Mislim da će to uskoro biti usaglašeno“, rekao je Novak. Ranije je izvor iz Evropske komisije rekao da je Rusiji i Ukrajini predloženo da se u sedmici od 16. do 22. septembra održi sledeći trilaterani susret o produžavanju tranzita gasa u Evropsku uniju kroz Ukrajinu nakon 2019. godine. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut    

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.