Rusija spremna da se vrati pregovorima o gasu sa Ukrajinom

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da se vrati pregovorima o gasu sa Ukrajinom

15.05.2014. -

Rusija je spremna da se vrati pregovorima o koštanju gasa, ukoliko Ukrajina podmiri bar deo duga, izjavio je premijer RF Dmitrij Medvedev.

„Niko nije rekao: dajte ovog momenta četiri milijarde! Ali morate pokazati da ste spremni (da podmirite dug). Ako isplate deo – to je u najmanju ruku osnov za razgovore. Spremni smo da pregovaramo o tom problemu. Spremni smo da razgovaramo o tome na koji način podržati život ljudi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Ukrajini. U tom smislu mi smo verovatno spremni i da pregovaramo o daljoj saradnji na sopstvenu štetu. To je na neki način finansijska pomoć“ – rekao je premijer Rusije.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Alexander Astafev    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija želi predvidljiva pravila igre na energetskom tržištu

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014

15.05.2014. -..Rusiji su potrebna predvidljiva pravila igre na energetskom tržištu, koja neće zavisiti od političke konjunkture, izjavio je premijer RF Dmitrij Medvedev na 14. ministarskom susretu u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Moskvi...On je istakao da su za RF važni sve energetski...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.