Rusija proširila spisak fizičkih i pravnih lica Ukrajine za koje se uvode kontrasankcije

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija proširila spisak fizičkih i pravnih lica Ukrajine za koje se uvode kontrasankcije

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je uredbu o proširenju spiska fizičkih i pravnih lica Ukrajine za koje se uvode kontrasankcije.
„Proširen je spisak fizičkih i pravnih lica Ukrajine prema kojima će se primenjivati specijalne restriktivne mere. Potpisao sam odgovarajuću uredbu“, napisao je Medvedev na svojoj stranici na Tviteru. Medvedev je dodao da je „to urađeno za zaštitu interesa ruske države, kompanija i građana Rusije“. ​Vlada Rusije je donela rezoluciju o uvođenju specijalnih ekonomskih mera protiv 322 državljanina Ukrajine i 68 kompanija koju je Medvedev potpisao 1. novembra 2018. godine. Sankcije su predviđale blokiranje bezgotovinskih sredstava, nedokumentovanih vrednosnih papira i imovine na teritoriji Rusije i zabranu povlačenja kapitala van Rusije. Vlada je tada istakla da je uvođenje ruskih protivmera „usmereno na suprotstavljanje neprijateljskim akcijama protiv ruskih građana i pravnih lica od strane Ukrajine, na ukidanje ograničenja koje je ranije ukrajinska strana nametnula ovim licima i normalizaciju bilateralnih odnosa“. Pri tome je ruska vlada najavila mogućnost ukidanja uvedenih kontrasankcija u slučaju da Ukrajina ukine restriktivne mere nametnute ruskim fizičkim i pravnim licima. Osim toga, vlada je zadržala pravo da proširi ove recipročne mere. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.