Rusija premestila elitne trupe

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 16:40

"Rusija premestila elitne trupe"

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar izjavila je danas da je Rusija premestila svoje elitne trupe iz Hersonske oblasti u druge pravce.

Ona je navela da su ruski marinci, vazdušno-desantne trupe i jedinice 49. armije prebačene u pravcu Zaporožja i Bahmuta, prenosi Kijev independent.

"Dizanjem brane Kahovka u vazduh, rusko rukovodstvo je imalo za cilj da spreči ukrajinsku kontraofanzivu u susednim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblastima", napisala je Maljar na Telegram kanalu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ranije je poručio da uništavanje brane hidroelektrane Kahovka neće sprečiti oslobađanje teritorija koje je okupirala Rusija.

Rušenje brane Kahovka 6. juna izazvalo je humanitarnu i ekološku katastrofu velikih razmera širom južne Ukrajine, a desetine naselja na obe obale reke Dnjepar su poplavljene, podseća kijevski portal. Ukrajinske vlasti tvrde da su ruske snage namerno uništile hidroelektranu Kahovka, kao i da razgovor ruskih vojnika koji su presrele ukrajinske obaveštajne službe 9. juna potvrđuje saučesništvo Moskve.

Američka vlada je do sada odbijala da konačno saopšti ko je odgovoran za katastrofu u Kahovki, ali je ukazala na krivicu Rusije jer je imala kontrolu nad branom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hana Maljar: Rusija premestila elitne trupe iz Hersonske oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2023

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar izjavila je danas da je Rusija premestila svoje elitne trupe iz Hersonske oblasti u druge pravce nakon katastrofe brane Kahovka 6. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.