Rusija poziva partnere iz „normandijske četvorke“ da prestanu sa političkim igrama i pristupe ozbiljnim pregovorima o Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2020, 10:46

Rusija poziva partnere iz „normandijske četvorke“ da prestanu sa političkim igrama i pristupe ozbiljnim pregovorima o Donbasu

Rusija poziva partnere iz „normandijske četvorke“ (Nemačku, Francusku i Ukrajinu) da prestanu sa političkim igrama i pristupe ozbiljnim pregovorima o Donbasu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„Pozivamo partnere iz 'normandijskog formata' da prekinu političke igre i napokon započnemo pregovore o rešavanju sukoba u Donbasu u skladu sa Minskim sporazumima i odlukama samita 'četvorke' koji je održan u Parizu u decembru 2019. godine“, navedeno je u saopštenju Ministarstva. Moskva ističe da su, „nakon što je došlo do proboja“ u pregovaračkom procesu za rešavanje situacije u Ukrajini, „počele da događaju čudne stvari“. „Tokom telefonskih razgovora, pomoćnici 'normandijskih lidera' Berlina i Pariza, pod različitim izgovorima, izbegavali su da podrže sporazume između Kijeva i Donbasa. Nakon toga, na sastanku Kontakt-grupe 26. marta Kijev je takođe odbacio ranije dogovore“, saopštilo je Ministarstvo. „Stvara se utisak da ukrajinski pregovarači nisu to uradili bez sugestija spolja", navodi se u saopštenju i dodaje sa žaljenjem da se odustajanje od postignutih dogovora, precrtava i pozitivna dinamika u rešavanju problema.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.