Rusija neće dobiti rat

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 07:52

"Rusija neće dobiti rat"

"Rusija neće ostvariti vojnu pobedu u Ukrajini i malo je verovatno da će kijevske snage u skorije vreme potisnuti sve ruske pobunjenike sa njene teritorije".

"Ovaj rat, u vojnom smislu, Rusija neće dobiti", rekao je general Mark Mili, predsednik Združenog generalštaba SAD.

Prvobitni strateški ciljevi Rusije, uključujući rušenje vlade u Kijevu, "nisu vojno ostvarivi", rekao je Mili novinarima nakon završetka sastanka desetina zemalja koje su članice Odbrambene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontakt grupe Ukrajine, poznate i kao Ramštajn grupa.

On je dodao da će se krvava borba nastaviti i da će biti teška i da će u jednom trenutku obe strane pregovarati o nagodbi.

Njegova procena doprinosi brojnim prognozama da se čini da će se rat u Ukrajini odugovlačiti, pri čemu nijedna strana nije u poziciji da ostvari jasnu pobedu i nikakvi pregovori trenutno nisu u toku.

Tenzije između Moskve i Vašingtona nastavljaju da rastu dok SAD predvode pokušaj međunarodne podrške i vojne pomoći Ukrajini, uključujući koordinaciju isporuka oružja iz desetina zemalja.

U očiglednom zaokretu u politici, SAD su prošle nedelje objavile da će podržati davanje Ukrajini napredniһ ratniһ aviona F-16 američke proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.