Rusija ne vidi preduslove za pregovore sa Ukrajinom - portparol Kremlja

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2023, 19:08

Rusija ne vidi preduslove za pregovore sa Ukrajinom - portparol Kremlja

Trenutno ne postoje preduslovi za pregovore između Moskve i Kijeva, izjavio je u petak medijima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„U više navrata smo govorili da regradiramo dijalog – trenutno ne postoji takva opcija. Ne nazire se, niti postoje preduslovi“, rekao je Peskov o situaciji oko Ukrajine. On je komentarisao poziv mađarskog premijera Viktora Orbana da ne dozvoli ukrajinskoj vojsci da krene u kontranapad i vrši pritisak na „prekid vatre i početak mirovnih pregovora“. Peskov je skrenuo pažnju da su se čuli i eksperti i predstavnici evropskih vlasti da izjave, za sada apstraktne, „o nekoj vrsti mirovnog procesa“. Istina je, međutim, da ne postoji politička volja da se u tim spekulacijama uzmu u obzir ciljevi i brige naše zemlje. Ali za nas je to glavni prioritet“, naveo je Peskov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.