Rusija ne odustaje: Ne damo Ukrajini

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 18:34

Rusija ne odustaje: "Ne damo Ukrajini"

Rusija će na sudu osporiti konfiskaciju zamrznute imovine, prenosi Blumberg.

Rusija priprema pravne mere kako bi sprečila pokušaje Sjedinjenih Američkih Država ili Evrope da konfiskuju 300 milijardi dolara zamrznute imovine centralne Banke Rusije (BR) u korist Ukrajine, prenosi Blumberg pozivajući se na svoje izvore.

Ruski zvaničnici koji žele da ostanu anonimni su rekli da je Banka Rusije blizu zaključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazuma sa međunarodnim advokatskim firmama o zastupanju interesa zemlje u slučaju sudskog spora oko imovine.

Ruske vlasti su takođe naručile ekspertske izveštaje koji analiziraju relevantno strano zakonodavstvo i presedane, dodali su pomenuti izvori.

Banka Rusije odbila je da Blumbergu komentariše svoje planove.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da bi Moskva mogla da sudskim putem ospori eventualnu odluku o oduzimanju ruske imovine.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je 6. januara da se ubrza stvaranje pravnog okvira za prenos zamrznute ruske imovine njegovoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.