Rusija napravila pozitivne korake u Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija napravila pozitivne korake u Ukrajini"

Specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Voker ocenio je da je "dobar znak" to što je Rusija pustila iz pritvora dvojicu krimskih Tatara ove nedelje i izrazio očekivanje da to znači da će Rusija preduzeti "pozitivne korake" i u istočnoj Ukrajini.

Voker je, inače, sprskoj javnosti poznat po tome što se ranije ovog meseca sastao u Beogradu sa specijalnim savetnikom ruskog predsednika Vladislavom Surkovim s kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je razgovarao o primirju na istoku Ukrajine.

Rusija je u sredu oslobodila dvojicu tatarskih aktivista delimično zahvaljujući intervenciji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, podseća Rojters.

- Činjenica da su oslobođeni je mali pozitivni znak - rekao je Volker za britansku agenciju tokom posete Kijevu, gde se sastao sa oslobođenim muškarcima.

Volker je rekao da njegovi razgovori sa Surkovim u oktobru bili konstruktivni, ali bez pomaka.

- Ono što mi radimo je da mi razmatramo da li možemo da razvijemo neke zajedničke ideje kako bi mirovne snage mogle da budu korisne u rešavanju sukoba - rekao je Volker dodajući da bi snage mogle da budu efikasne samo uz davanje jačeg mandata od onog koji planira Rusija.

Voker je okrivio "rusku agresiju" za sukob u Donbasu, ali je rekao da "ukoliko ruska strana shvati da je nasilje protiv njenih interesa to bi moglo da podstakne promenu u ponašanju Moskve".

On je, istovremeno, dodao da SAD "aktivno razmatraju" da obezbede smrtonosno odbrambeno oružje Kijevu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Volker očekuje "pozitivne korake" Rusije u Ukrajini

Izvor: Blic, 28.Okt.2017

Specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker ocenio je danas da je "dobar znak" to što je Rusija pustila iz pritvora dvojicu krimskih Tatara ove nedelje i izrazio očekivanje da to znači da će Rusija preduzeti "pozitivne korake" i u istočnoj Ukrajini...Voker je, inače, sprskoj javnosti poznat...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.