Rusija najavljuje otvaranje humanitarnih koridora u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2022, 00:25

Rusija najavljuje otvaranje humanitarnih koridora u Ukrajini

Rusija je saopštila 7. marta da će sutradan ujutro otvoriti humanitarne koridore kako bi omogućila evakuaciju civila iz nekoliko ukrajinskih gradova, uključujući glavni grad Kijev i lučki grad Mariupolj, javile su ruske novinske agencije,a prenosi AFP. „Od 07:00 časova po Griničkom srednjem vremenu 8. marta 2022. Ruska Federacija proglašava ‘režim tišine’ i spremna je da obezbedi humanitarne koridore“, saopštilo je odeljenje ruskog Ministarstva odbrane zaduženo za humanitarne operacije u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija za danas obećala prekid vatre i humanitarne koridore

Izvor: Danas, 08.Mar.2022

Ruske vlasti obećale su da će danas otvoriti humanitarne koridore za evakuaciju civila koji nameravju da napuste nekoliko ukrajinskih gradova posle nekoliko neuspešnih pokušaja.

Nastavak na Danas...

RUSIJA NAJAVILA "REŽIM TIŠINE" ZA SUTRA Ujutru prekid vatre u Ukrajini kako bi se obezbedila evakuacija civila

Izvor: Blic, 08.Mar.2022

Moskva je najavila humanitarni prekid vatre u Ukrajini za sredu ujutro radi evakuacije civilnog stanovništva, javile su ruske novinske agencije, a prenosi AFP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.