Rusija mora da bude proterana

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 12:17

"Rusija mora da bude proterana"

Predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrij Černjak smatra da Rusija mora biti proterana sa poluostrva Krim.

On je rekao da Rusija mora biti odsečena od Krima, kako bi se osiguralo da ne može da koristi poluostrvo koje je anektirala 2014. godine u vojne svrhe, prenosi Interfaks Ukrajina.

Černjak je u intervjuu za ArmiiaInform, komentarišući ideju bivšeg komandanta američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojske u Evropi Bena Hodžisa da treba "izolovati okupirani Krim od Ruske Federacije", rekao da Ukrajina ne prestaje da preduzima odgovarajuće mere na krimskom pravcu.

"Kilometarske saobraćajne gužve na nelegalno izgrađenom mostu od Kerča do Rusije su ispravna reakcija. Glavna obaveštajna uprava ukrajinskog Ministarstva odbrane snažno preporučuje napuštanje okupiranog Krima dok još postoji takva opcija", rekao je Černjak.

Hodžis je u intervjuu za Spirit of America ocenio da je Krim odlučujući za sukob Rusije i Ukrajine i da Ukrajina neće biti bezbedna sve dok Rusija drži pod okupacijom poluostrvo Krim, navodi Interfaks Ukrajina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.