Rusija je nepredvidiva

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 14:46

"Rusija je nepredvidiva"

Premijer Finske Peteri Orpo poručio je danas da njegova vlada neće odustati od podrške Ukrajini, dodavši da je Rusija nepredvidiva.

"Mi moramo da radimo sve vreme jer je Rusija veoma nepredvidiva", rekao je Orpo i naveo da Moskva trenutno ne predstavlja pretnju po Finsku, prenosi finski javni servis YLE.

Istakao je da Evropa i Zapad moraju da imaju na umu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini na svaki način mora pomoći da pobedi u ratu.

"Pretnja Rusije neće nestati, čak i ako Ukrajina sutra pobedi", naveo je Orpo.

Prema njegovim rečima, bilo je vidljivih znakova zamora u podršci Ukrajini među evropskim zemljama, međutim finski premijer ističe da je podrška i dalje "veoma solidna".

"Bio sam pozitivno iznenađen i ponosan na to koliko je čvrsta podrška", rekao je Orpo.

Komentarišući rezultate izbora u Slovačkoj, on je dodao da je potrebno da prođe određeno vreme kako bi se videlo na koji način će se promeniti politika Slovačke nakon parlamentarnih izbora na kojima je najviše glasova osvojila stranka Smer-SDD.

Istovremeno, kaže da u Poljskoj neće biti velikih promena jer, kako navodi, Rusija i dalje predstavlja pretnju po tu zemlju.

Govoreći o Sjedinjenim Američkim Državama, Orpo je naveo da bi politika Vašingtona mogla da se promeni u budućnosti, u zavisnost od izbornih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.