Rusija istražuje više od hiljadu ukrajinskih ratnih zločina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022, 15:26

Rusija istražuje više od hiljadu ukrajinskih ratnih zločina

Ruski istražni komitet otvorio je više od hiljadu krivičnih predmeta zbog zločina koje je počinila ukrajinska vojska, saopštila je danas pres-služba te institucije.

"Aktivan rad na rasvetljavanju zločina se nastavlja. Pokrenuto je i istražuje se više od hiljadu krivičnih predmeta. Izveštava se o tekućem radu sa privedenim pripadnicima ukrajinskih oružanih formacija i okončanim krivičnim predmetima, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i novoutvrđenim licima od interesa", navodi se u saopštenju, kako prenosi TASS.

Kako je navedeno, ruskim istražiteljima su poznata imena rukovodstva pritvorskih objekata u Kijevu, Poltavi, Nikolajevu, Harkovu, Vinjici, Dnjepropetrovsku i Sumi, gde su, kako kažu, mučeni ruski ratni zarobljenici.

"Osim toga, ispitivanja ukrajinskih nacionalista još jednom su potvrdila da su od početka specijalne vojne operacije ukrajinske snage imale borbene položaje u civilnim objektima, u kućama, školama i vrtićima", saopštio je ruski istražni komitet.

Taj komitet takođe tvrdi da su "nacistički zločini nad civilima često bili izazvani uzimanjem hemijskih supstanci za podizanje morala".

"S tim u vezi, šef Istražnog komiteta je dao instrukcije da se sprovedu istraživanja o ovim supstancama i da se u okviru istrage da adekvatna pravna ocena ovih informacija", stoji u saopštenju, prenosi TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.