Rusija i Ukrajina: Novi ukrajinski napadi na rusku pograničnu oblast, ali i na Krim

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 08:52

Rusija i Ukrajina: Novi ukrajinski napadi na rusku pograničnu oblast, ali i na Krim

Ruski zvaničnici prijavili su nove ukrajinske napade na Belgorod, ali i na poluostrvu Krim.

U delovima jugozapadne Rusije i poluostrva Krim koji je od 2014. godine pod ruskom kontrolom, tokom noći čule su se snažne eksplozije.

Ruski zvaničnici kažu da je pogranični grad Belgorod, gde je u subotu ubijeno 25 ljudi, ponovo bio napadnut, kao i Sevastopolj na Krimu, gde je oborena ukrajinska raketa.

Poslednjih dana je intenziviran rat Rusije i Ukrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se približava trećoj godini.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je Rusija tokom pet dana ispalila oko 300 projektila i 200 dronova.

Pogledajte snimak napada na ruski grad:

U noći između utorka i srede u Belgorodu je prijavljeno više eksplozija, a guverner regiona je rekao da je nekoliko dronova uništeno.

Iznad luke u Sevastopolju, najvećem gradu na poluostrvu Krim koji je Rusija anektirala 2014. godine, oborena je raketa, rekao je na kanalu Telegram lokalni guverner.

Nema prijavljenih žrtava ili štete.

U utorak su ruske rakete pogodile najveće gradove Ukrajine, između ostalih i Harkov i Kijev, ubivši najmanje pet ljudi i ranivši desetine, rekli su lokalni zvaničnici.

Jedna osoba je poginula u ukrajinskom napadu na Belgorod.

Ti napadi su usledili nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin poručio da će pojačati udare kao odgovor na prethodne ukrajinske napade Ukrajine.

U obraćanju u utorak, Zelenski je rekao da je Rusija tog dana ispalila "skoro sto projektila raznih tipova".

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.