„Rusija će skupo platiti“: Porošenko zapretio ukrajinskom avijacijom

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2018, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Rusija će skupo platiti“: Porošenko zapretio ukrajinskom avijacijom

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko na vežbi "Čisto nebo" izjavio da će "Rusija platiti visoku cenu", optužujući je za vazdušne napade na Ukrajinu, navodi se na fejsbuk nalogu predsednika Ukrajine.

"Zajedničke vežbe sa zemljama članicama NATO-a `Čisto nebo 2018`su potrebne da bi se pokazalo da će cena za Rusiju, koja će koristiti vazdušne snage za napad na Ukrajinu, biti veoma visoka. Borimo se za slobodu, borimo se za demokratiju. Mi veoma cenimo solidnu i pouzdanu poziciju koju naši partneri iz Sjedinjenih Država i NATO demonstriraju. Ne pitamo Rusiju šta treba da radimo u našoj zemlji", napisao je on, ne precizirajući tačno gde će biti "vazdušni udari".

Takođe, na video snimku koji je priložen ovoj poruci, Porošenko je izjavio da su ukrajinski vojnici sposobni da "mnogo nauče vojnike NATO-a".

"Puno učimo od NATO-a, a NATO mnogo uči od ukrajinskih vojnika koji se bore u uslovima ruskog hibridnog rata", rekao je Porošenko.

Vazduhoplovne vežbe "Čisto nebo - 2018" održavaju se na teritoriji Ukrajine od 8. do 19. oktobra. Pored ukrajinske avijacije, članice NATO-a učestvuju u manevrima: Belgija, Velika Britanija, Danska, Estonija, Holandija, Poljska, Rumunija i SAD.

Tokom vežbi, ukrajinski lider već je izneo glasne izjave. Naročito, on je naredio da se u Donbasu otvara vatra iz svih raspoloživih oružja "da bi se spasli životi".


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Porošenko preti NATO paktom: Rusija će platiti visoku cenu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je na vojnim vežbama "Vedro nebo 2018" izjavio da će "Rusija platiti visoku cenu" optužujući je za vazdušne napade na Ukrajinu...Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je na vojnim vežbama "Vedro nebo 2018" izjavio da će "Rusija platiti visoku cenu" optužujući...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.