Rusija će pokrenuti pitanje napada na NE Zaporožje na sastanku SB UN o Ukrajini — izaslanik

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2024, 22:47

Rusija će pokrenuti pitanje napada na NE Zaporožje na sastanku SB UN o Ukrajini — izaslanik

Moskva će pokrenuti pitanje napada ukrajinske vojske na nuklearnu elektranu Zaporožje na jednom od predstojećih sastanaka Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, izjavio je stalni predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja odgovarajući na pitanja medija.
„Na jednom od predstojećih sastanaka o Ukrajini pokrenućemo ovo pitanje“, izjavio je on. „Pozivamo međunarodnu zajednicu da osudi ove neodgovorne i izuzetno opasne akcije“, dodao je Nebenzja i istakao da zapadne zemlje, koje snabdevaju Kijev oružjem i municijom, „treba da budu odgovorne za ove nepromišljene postupke ukrajinskih vlasti“. Ukrajinske bespilotne letelice su 7. aprila tri puta napale ovu nuklearnu elektranu. Udari su zabeleženi u zoni teretnog pristaništa i menze u prostorijama NE. Kamion je oštećen prilikom istovara. Tri osobe su povređene. Takođe, jedan od ukrajinskih dronova udario je u krov bloka 6. Osmog aprila je oboren ukrajinski dron kamikaza iznad Zaporoške NE. Njegovi ostaci pali su na krov bloka 6. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.