Ruski napadi na istok Ukrajine, u Slovjansku 11 žrtava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2023, 10:56

Ruski napadi na istok Ukrajine, u Slovjansku 11 žrtava

Jedanaest ljudi je poginulo u ruskom napadu na stambeni blok u gradu Slavjansku, na istoku Ukrajine, saopćili su ukrajinski dužnosnici u subotu, 15. aprila. Slovjansk je smješten u dijelu istočne regije Donjeck, koja je pod kontrolom Ukrajine, a napadnut je u petak, 14. aprila. "Broj žrtava granatiranja Slovianska porastao je na 11 ljudi", kazala je glasnogovornica Državne hitne službe u regiji Veronika Bakhal, prenosi AFP. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelensk osudio je Rusiju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija bombardira istok Ukrajine, dijete umrlo na putu do bolnice

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2023

Ruska vojska je u posljednja 24 sata nastavila s intenzivnim bombardiranjem područja na istoku Ukrajine, izvijestila je u subotu ukrajinska vojska, uključujući napad na stambenu zgradu u gradu Slovjansku, usmrtivši najmanje devet osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.