Rusija: Znamo od koga je stigao nalog da se zamrznu pregovori

Izvor: B92, 15.Jun.2022, 18:11

Rusija: "Znamo od koga je stigao nalog da se zamrznu pregovori"

Nalog o obustavljanju pregovora između Ukrajine i Rusije stigao je od američkih pokrovitelja Kijeva, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Ti pregovori su, pitajte njih za formulaciju, bili zamrznuti, zakočeni, prekinuti, obustavljeni, neka sami kažu, kijevski režim, šta su uradili s tim pregovorima", rekla je Zaharova na brifingu za novinare na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

"A druga je stvar što mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlično znamo i imamo odgovarajuće informacije da je nalog stigao od američkih pokrovitelja“, dodala je Zaharova.

Ona je ponovila da su predstavnici Sekretarijata UN sa zakašnjenjem odreagovali na to što su ukrajinske snage gađale bolnice i porodilište u Donjecku i to tek posle intervencije ruske Misije pri UN.

Takođe je skrenula pažnju da zapadni mediji ignorišu granatiranje civila u Donjecku. Diplomata je upozorila da će se oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini rasuti po Evropi i drugim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.