Rusija: Učinili smo sve...

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 22:49

Rusija: "Učinili smo sve..."

Nakon državnog udara u Ukrajini 2014. godine, Rusija je učinila sve da spreči vojni sukob, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je Rusija učinila sve da postigne mirno rešenje o Donbasu, štiteći prava stanovnika.

"Kada je 2014. godine u Ukrajini izbio puč, a to je bio upravo državni udar, i kada su nacionalisti tamo počeli da dižu glave, kada Donbas nije hteo da živi sa njima kada je shvatio da nacionalisti preuzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast – to je bio veoma težak trenutak", rekao je Peskov na forumu "Teritorija smisla".

Prema njegovim rečima, sporazumi iz Minska, koji su nastali kao rezultat složenih pregovora, bili su proizvod diplomatskog uspeha Moskve, pošto bi postepena primena sporazuma u ​​to vreme doprinela da se izbegne rat i omogući stanovnicima Donbasa da žive pod posebnim uslovima sa posebnim pravima.

"Rusija nije znala da Zapad i Ukrajina neće ispuniti sporazume iz Minska i išla je putem implementacije dokumenta, pokušavajući da natera Kijev da ide političkim i diplomatskim putem rešavanja problema", rekao je Peskov, prenele su "RIA Novosti".

Peskov dodaje da je, kada je postalo jasno da niko neće ispuniti sporazume iz Minska i da se Ukrajina sprema za rat onda kada su se vojni savetnici NATO-a već obreli u Ukrajini.

"Kada je postalo jasno da je Kijev zapravo marioneta u rukama pre svega Vašingtona i da se taj rat više ne može izbeći, onda je počelo da se dešava ono što je počelo da se dešava", rekao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.