Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Tisuće Ukrajinaca zatražilo azil i status izbjeglice

Ruska Federalna služba za migracije saopćilaje da je oko 300 tisuća gradjana Ukrajine zatražilo privremeni azil ili izbjeglički status u Rusiji.

Direktorica odjela za naturalizaciju Valentina Kazakova rekla je da je već 260 tisuća gradjana Ukrajine dobilo ili azil ili status izbjeglice.

Nemoguće je provjeriti tvrdnje Moskve, a Kijev je za sada bez komentara.

Kazakova je rekla da je više od 900 tisuća izbjeglica koji se napustili zone >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sukoba na istoku Ukrajine sada na teritoriju Rusije. Ona je dodala da je tokom prošle godine oko 70 tisuća Ukrajinaca zatražilo državljanstvo Rusije.

Odbila je komentirati da li je medju njima i bivši predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

260 000 Ukrajinaca dobilo azil u Rusiji

Izvor: 011vodič.com, 16.Feb.2015

Šef administracije ruskih vlasti za migracije Valentina Kazakova izjavila je danas da je Rusija odobrila azil za još 260 000 Ukrajinaca.. Ranije, šef Konstantin Romodanovski je izjavio da je Rusija zabeležila više od 900.000 izbeglica iz istočne Ukrajine.. „Današnja statistika kaže da je više...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.