Rusija: Pre ili kasnije, Evropa će morati da odgovara VIDEO

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 18:54

Rusija: Pre ili kasnije, Evropa će morati da odgovara VIDEO

Pre ili kasnije, Evropa će morati da se zamisli i odgovara pred svojim narodom zašto pumpa Ukrajinu oružjem.

Ovo je izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Pre ili kasnije evropske države i oni koji su aktivno već potpuno ušli u ovaj sukob, moraće da razmisle i odgovaraju pred svojim narodom zbog čega to rade, jer neće moći da izbegnu negativne posledice“, rekao je Peskov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, koji je objavio snimak na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Telegram kanalu.

On je istakao da oni već sada doživljavaju negativne posledice na ekonomskom planu. "Znamo da je Nemačka prošle nedelje zvanično ušla u recesiju i da inflacija konstantno premašuje 7 odsto", istakao je portparol.

Peskov je naglasio da Kremlj smatra da evropske zemlje neće moći dugo da objašnjavaju ekonomske probleme delovanjem Rusije.

"Moguće je hraniti se rusofobijom i oni (evropske vlasti) rusofobijom hrane svoje građane, ali to će moći do određenog nivoa. Onda će to prestati da funkcioniše kad im u džepovima ne ostane mnogo novca", ocenio je portparol.

On je ovako prokomentarisao izjave o "legitimnim napadama Ukrajine ukrajinskim oružjem na Rusiju“.

Prethodno je nemačka Vlada nazvala legitimnim napade Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Rusije oružjem ukrajinske proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.