Rusija: Napadnuto je dronom

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 09:35

Rusija: Napadnuto je dronom

Ukrajinski dron izveo je napad na naftnu bazu AD "Brjansknjeftprodukt" u Klincovsku u Brjanskoj oblasti, izjavio je gubernator te oblasti Aleksandar Bogomaz.

Ističe se da su usled bačene municije delimično oštećeni betonska osnova i cisterna za skladištenje naftnih derivata. Na mestu događaja rade operativne službe.

Ranije tokom noći, ruski mediji su preneli da su Ukrajinci dronovima napali i jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << administrativnu zgradu ove oblasti, u gradu Starodubu. Na sreću, ni tom prilikom niko nije nastradao.

Kompanija "Transnjeft" juče je saopštila da je Kijev pokušao napad na naftovod "Družbu" u Brjanskoj oblasti, ali su tom prilikom, kako je navedeno, bili pogođeni prazni rezervoari u kojima nije bilo nafte.

Brjanska oblast jedna je od pograničnih oblasti Ruske Federacije. Zbog toga, do sada je neretko bila meta Ukrajinaca.

Poslednjih meseci, Kijev je intenzivirao napade dronovima, a jedan od ovakvih poslednjih terorističkih napada uključivao je i napad na rezidenciju predsednika Rusije Vladimira Putina u Kremlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.