Rusi, ušli su i digli zastavu VIDEO

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 10:09

Rusi, ušli su i digli zastavu VIDEO

Ukrajinski borci iz 47. brigade ukrajinske vojske okačili su zastavu svoje zemlje na vrh zgrade u središtu Robotina.

Već nekoliko dana govori se o osvajanju tok uporišta, a u četvrtak je to i potvrđeno videom koji pokazuje kako se žuto-plavi ukrajinski barjak vijori s krova potpuno razrušene školske zgrade.

Objavljeni su i snimci koji prikazuju tešku borbu specijalnih ukrajinskih snaga u oslobađanju Robotina.

Bitka u tom pravcu pokrenuta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre 11 sedmica, I radi se o napadima duž nekoliko glavnih smerova u južnoj i istočnoj Ukrajini, uključujući i onaj koji se proteže kroz Robotin do Melitopolja. Ali, kako prenosi Slobodna Dalmacija, još je dug put do Melitopolja.

Sledeće veliko uporište nakon Robotina je Tokmak. Ako ukrajinske trupe nameravaju da stignu do obale i prekinu ruske kopnene linije snabdevanja prema okupiranom Krimu, to bi mogli učiniti ovde, duž polja i uskih drvoreda na putu prema Melitopolju.

Takođe, objavljeni snimci su pokazali i dve stvari: Prvo, da su ukrajinske snage napredovale dovoljno daleko duž smera Male Tokmačke preko Robotina prema Tokmaku i da je područje sigurno za rad ekipe za izvlačenje opreme, i drugo – da veruju da će neke od oštećenih borbenih vozila uspeti da poprave i vrate na front.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.