Potvrđeno: Pogođen je

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 20:39

Potvrđeno: Pogođen je

Ruske Oružane snage pogodile su komandni centar 65. mehanizovane brigade i skladište goriva Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

"Ruske trupe uništile su skladište municije 128. brdsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti, kao i komandni centar 65. mehanizovane brigade i skladište goriva. Neprijateljske snage izgubile su do 120 vojnika i top M777 u južnodonjeckom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaporoškom pravcu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ruska vojska na Donjeckom pravcu uspešno odbila šest napada Oružanih snaga Ukrajine, uključujući u Belogorovki u LNR, kao i da su gubici neprijatelja iznosili više od 160 vojnika.

Kako se navodi, Oružane snage Rusije likvidirale su oko 95 ukrajinskih vojnika i samohodnu artiljerijsku jedinicu "cezar", francuske proizvodnje u kupjanskom pravcu.

"Oružane snage Rusije uništile su skladište municije neprijateljskih jedinica u Hersonskoj oblasti. Takođe, odbijeno je pet napada Oružanih snaga Ukrajine u krasnolimanskom pravcu, likvidirano je oko 195 vojnika i zaustavljena dejstva diverzantsko-izviđačke grupe", dodaje se.

U saopštenju se navodi da su ruske trupe uništile skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Krahmalno u Harkovskoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.