Rusi traže zabranu kandidature Dmitro Jaroša za predsednika Ukrajine

Izvor: Blic, 09.Mar.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi traže zabranu kandidature Dmitro Jaroša za predsednika Ukrajine

Rusko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas da nove vlasti u Kijevu moraju da spreče predsedničku kandidaturu ultranacionaliste i vođe profašističke ukrajinske organizacije "Desni sektor" Dmitro Jaroša.

"Kijev i njihovi zapadni pokrovitelji moraju da zatvore put ka vlasti za neofašistu Jaroša i njegove pristalice", istakao je izaslanik za ljudska prava Ministarstva spoljnih poslova Konstantin Dolgov.

On je naveo da su ultranacionalisti iskoristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezakonje u Kijevu da počine nasilje i stvore haos čime su, prema njegovim rečima, potpuno diskreditovali "pokret EuroMajdan".

Nacionalistička organizacija "Desni sektor" najavila je u petak da će podržati Jaroševu kandidaturu za izbore čije je održavanje planirano za 25. maj, kao i da su spremni da idu u rat sa Rusijom.

Moska zahteva da Jaroš bude uhapšen zbog sumnje da je pozivao na ekstremističke akte i teror u Rusiji.

Pročitajte još Nacisti u novoj vlasti u Ukrajini I ekstremna desnica ima kandidata za predsednika Ukrajine Rusija stavila Dmitra Jaroša, lidera ukrajinskog "Desnog sektora" na poternicu Rusi vode istragu protiv lidera ukrajinskih neofašista zbog podsticanja na terorizam

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.