Rusi su ušli

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 12:28

Rusi su ušli

Tim ruske pešadije umarširao je u Avdijevku peške, demonstrirajući sve opasnosti brutalne, četvoromesečne bitke za uništeni grad.

Taj grad se nalazi severozapadno od Donjecka koji je okupirala Rusija u istočnoj Ukrajini, piše Forbs.

Ukrajinski dron primetio je šest ruskih vojnika koji se približavaju gradu sa severa. Ali jedan dron – ili više njih – napao je Ruse granatama, nanevši im gubitke. Ali tek pre nego što su Rusi stigli do 700 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od ulice Hruševskog, glavne rute snabdevanja u centar grada Avdijevke, gde je bila stacionirana umorna 110. mehanizovana brigada ukrajinske vojske otkako je Rusija proširila svoj rat protiv Ukrajine pre dve godine.

Kao što je već poznato, 110. brigadi i njenim susednim jedinicama ponestaje pešadije, municije i vremena, jer ruska vojska sve više vojnika ubacuje u mašinu za mlevenje mesa u Avdijevki.

Od prvog napada na Avdijevku početkom oktobra, ruska 2. i 41. kombinovana armija pretrpele su razorne gubitke od ukrajinskih mina, artiljerije, dronova, pešadije i mehanizovanih kontranapada.

Samo u prva dva meseca Rusi su izgubili 13 hiljada vojnika koji su ili poginuli ili teško ranjeni, a stotine borbenih vozila su takođe uništene ili napuštene. Ali ruski gubici su se od tada možda udvostručili.

Uprkos svemu, Kremlj je zauzimanje ili uništenje Avdijevke učinio svojim glavnim ciljem dok njegova treća godišnja zimska ofanziva u Ukrajini kulminira. Rusi su napredovali nekoliko stotina metara duž nekoliko drugih sektora fronta. Ali severno i južno od Avdijevke, gurali su napred miljama.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Šestorica ruskih vojnika pešice umarširala u "mašinu za mlevenje mesa u Avdijevki": Ukrajinci ostali bez artiljerije, satima su ih bombardovali iz dronova

Izvor: Blic, 10.Feb.2024

Tim ruske pešadije umarširao je u Avdijevku pešice, demonstrirajući sve opasnosti brutalne, četvoromesečne bitke za taj uništeni grad severozapadno od Donjecka u istočnoj Ukrajini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.