Rusi spremni, kad padne Krim... VIDEO

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 12:02

Rusi spremni, kad padne Krim... VIDEO

Kiril Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, izjavio da Rusija neće iskoristiti nuklearno oružje ako i kad ukrajinska vojska uđe na Krim.

Naime, novinari su Budanova prilikom intervjua za ukrajinski RBC pitali hoće li Rusi odgovoriti nuklearnim oružjem ako Oružane snage Ukrajine uđu na teritoriju poluostrva Krim, koje je Rusija anektirala 2014. "Ne, nuklearnog udara neće biti", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Budanov.

Prema njegovim rečima, ruska propaganda će opisati gubitak Krima kao "prisiljeni korak", baš kao što je to bio slučaj kad su Ukrajinci oslobodili okupirani grad Herson.

"Teško mi je to da priznam, ali to mora biti rečeno: Ruska propagandna mašina se tokom pada Hersona pokazala neverovatno uspešno. Uspeli su da prikažu pad Hersona, a treba imati na umu da je osvajanje Hersona bio najveći uspeh tzv. 'specijalne vojne operacije', kao svakodnevni događaj. A potom su celu priču okrenuli tako da ispada da se u principu radilo o nečem pozitivnom za njih", rekao je Budanov.

"Imaju planove za sve. Imaju i plan kako da obrade vest tokom pada Krima, sve to već postoji i poznato nam je. Verujte mi, to će proći u ruskom društvu", navodi šef ukrajinskih obaveštajaca.

"I u tom slučaju će se raditi o koraku napravljenom pod prisilom, koji će praktično izazvati sreću. Verujte mi, propagandna mašinerija u Rusiji radi savršeno. Zaglupljuju svoju populaciju onako kako to ne radi niko drugi na svetu", rekao je Budanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.