Rusi se dočepali Storm Shadow-a FOTO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 15:35

Rusi se dočepali "Storm Shadow-a" FOTO

Rusi su se navodno dočepali delimično čitave, iz vazduha ispaljene krstareće rakete Storm Shadow koju je Velika Britanija donirala Ukrajini.

Reč je o raketama koje ispaljuju ukrajinci sa taktičkih bombardera Suhoj Su-24, od početka maja, a imaju najveći domet od svog oružja koje je Kijev dobio od Zapada.

Fotografije s lokacije na kojoj je raketa pronađena pokazuju da je ona ili srušena, ili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pala zbog mehaničkog kvara.

Trup joj je, naime, gotovo netaknut. Bojeva glava BROACH kojom je raketa bila naoružana, kao i druge komponente rakete pronađeni su u blizini njenog trupa.

Portal “The Drive”, čije navode prenosi Jutarnji list, ističe da je ovo prva objava o padu jednog “Storm Shadowa” tokom rata u Ukrajini.

Ako je Rusija zaista došla u posed “Storm Shadow”, moći će pomno da je prouči I tako prilagodi svoje oružje kojim bi onda mogla da sruši te rakete, tim pre što “Storm Shadow” poseduju obeležja koja ih čine slabije vidljivima, pogotovo na prednjem delu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.