Rusi poraženi; Ubijen veliki broj vojnika, izgubili su čitavu elitnu brigadu?

Izvor: B92, 13.Feb.2023, 19:26

Rusi poraženi; Ubijen veliki broj vojnika, izgubili su čitavu elitnu brigadu?

Veliki broj ruskih vojnika, uključujući komandno osoblje, uništen je u blizini gradova Vuhledar i Marjinka, rekao je ukrajinski zvaničnik Aleksij Dmitraškivski.

Rusija je možda izgubila celu elitnu 155. brigadu marinske pešadije u pokušaju da zauzme grad Vuhledar na istoku Ukrajine, rekao je za Politico Dmitraškivski.

On navodi da su Rusi prilikom pokušaja zauzimanja Vuhledara izgubili 130 komada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehnike, uključujući 36 tenkova. Svakog dana ruske snage u blizini Vuhledara gube 150-300 marinaca, tvrdi Dmitraškivski.

Pre napada, elitna ruska brigada se sastojala od oko 5.000 vojnika, koji su sada ubijeni, ranjeni ili zarobljeni.

Dmitraškivski, portparol Tavriskog okruga Oružanih snaga Ukrajine, rekao je: "155. brigada je morala da bude pojačana tri puta. Prvi put posle Irpina i Buče, drugi put kada su poraženi kod Donjecka. A sada je skoro cela brigada uništena kod Vuledaru“.

On je dodao da bi voleo da "oružje sa zapada dođe što pre jer bi nam to dalo priliku ne samo da se zaštitimo i sačuvamo teritoriju, već i da ih konačno proteramo”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.