Rusi podigli bombardere; U toku masovni napad na Ukrajinu VIDEO

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 23:12

Rusi podigli bombardere; U toku masovni napad na Ukrajinu VIDEO

Ruske snage večeras su oko 23 časa po moskovskom vremenu, iz čak 21 strateškog bombardera TU-95MS i TU-160 izveli masovni raketni napad na Ukrajinu.

Napad je izveden u znak odmazde za raketiranje skladišta nafte na Krimu i smrt četri osobe u raketiranje jednog sela u Nrjnskoj oblasti.

Na meti krstarećih raketa H101 i H 555 našli su se ciljevi širom Ukrajine. Najgore je prošao grad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pavlodar u Dnjepropetrovskoj oblasti.

U ovom području je eksplodiralo skladište municije ukrajinske vojske. Od siline detonacija ceo grad je osvetljen i odjekuju detonacije.

Očevici kažu da se detonacija čula čak 40 km od samog Pavlovgrada i da je u radijusu od 16 kilometara dosta objekata demolirano i oštećeno, dok su na velikom broju popucali prozori.

U skladištu je bilo dosta raketa, kako za PVO sisteme tako i za municiju artiljeriju, tenkove i pešadiju. Postoje neproverene informacije da je pogođeno i čvorište železnice. Inače Pavlovlodar je za Ukrajinski vojsku najveći logistički centar i baza za snabdevanje ukrajinskih trupa na istoku oružjem i municijom.

Takođe, u toku je grupisanje i raketnih fregata Crnomorske flote. Dvema se priključuje još četiri koji nose krstareće rakete kalibar. Pretpostavlja se da sledi operacija odmazde i masovnog raketiranja.

Lokalne vlasti zabranile su civilima da izlaze na ulicu jer detonacije i dalje odjekuju.

Prema poslednjim procenama učestvovaće ukupno 11 brodova i dve podmornice klase "Kilo" nosači krstarećih raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.