Rusi opkolili

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 09:39

Rusi opkolili

Savetnik vršioca dužnosti šefa samoproglaešne Donjecke Narodne Republike Jan Gagin izjavio je da su ruske snage opkolile ukrajinsku borbenu grupu u Bahmutu.

Gagin je za agenciju TASS rekao da su pripadnici ruske paravojne kompanije Vagner stigli do puta Bahmut - Časov Jar, koji je korišćen za snabdevanje grupe Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu.

"Nekoliko stotina metara je uzeto pod kontrolu, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onemogućava snabdevanje garnizona. Tako se poklopac obruča, zapravo, zalupio“, rekao je Gagin.

On je 18. aprila izjavio da ruske snage već kontrolišu skoro 90 odsto teritorije Bahmuta.

Za Bahmut, grad u Donjeckoj oblasti, na istoku Ukrajine, nekoliko meseci se vode žestoke borbe ukrajinskih i ruskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.