Rusi oborili američki špijunski dron

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 18:02

Rusi oborili američki špijunski dron

Ruska vojska oborila je američki dron koji ukrajinska vojska koristi kako bi osmatrala situaciju u Zaporoškoj oblasti i potom izvršila diverzantske napade.

Neimenovani izvor iz ruskih oružanih snaga dodao je da je reč o letelici "kvantiks rekon“ koju proizvodi američka kompanija "AeroVironment“.

Neimenovani izvor je takođe naveo i da je analizom oborenog drona utvrđeno da je on u stanju da obavlja izviđačku aktivnost i bez neposredne aktivnosti operatora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji tom letelicom upravlja.

Prethodno je lider Krima Sergej Aksjonov rekao je da su iznad poluostrva u jutarnjim satima uništena dva drona - jedan je oboren, a drugi uništen sredstvima za elektronsko ratovanje.

"Paralelno da napadom na Sevastopolj, PVO je iznad Krima oborio jednu bespilotnu letelicu a druga je uništena sredstvima elektronske borbe. Žrtava i štete nije bilo“, napisao je Aksjonov na Telegramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.