Rusi objavili snimak: Ovo je naša tvrđava na točkovima VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 08:32

Rusi objavili snimak: Ovo je naša "tvrđava na točkovima" VIDEO

Uz sve ratne platforme koje su angažovane u ratu u Ukrajini, angažovan je i ruski oklopni voz "Bajkal" u zoni "Specijalne operacije".

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo snimak na kome se vidi rad ruskog oklopnog voza "Bajkal" kog zovu još i "oklopna tvrđava".

Voz je opremljen raznim naoružanjem kao što su dronovi, protivvazdušni raketni sistemi i mobilna vozila koja se nalaze u teretnim vagonima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na snimku su prikazani različiti poslovi koje "Bajkal" obavlja pomerajući železničke šine. Protivvazdušni raketni sistem, navodno ih ima nekoliko, nalazi se na otvorenom vagonu. Njihova funkcija je da prati šta se dešava u vazduhu. Operater protivavionskih topova kaže da su imali "teško vreme" u vozu, uključujući i suočavanje sa neprijateljskom artiljerijskom vatrom.

Ruski vojnici stacionirani u vozu takođe se vide kako koriste bespilotne letelice. Nema reči o tome da li u vagonima imaju dronove kamikaze, ali imaju izviđačke mini kvadrokoptere. Na video snimku se vidi kako voz staje i dron se pokreće. Osoba koja kontroliše bespilotne letelice vrši periodično izviđanje u području gde se voz kreće.

Takođe, ekipe iz voza su uključene u deminiranje železničkih šina. Na snimku se vidi kako je stala cela garnitura Bajkalskog voza. Timovi za razminiranje traže i pronalaze eksploziv u blizini železnice. Odlučeno je da treba izvresti kontrolisanu eksploziju umesto rizika deaktiviranja. Na snimku se vidi da upravo to rade.

"Specijalni voz je naoružan neophodnim sredstvima za borbu protiv diverzantskih i izviđačkih grupa neprijatelja, kao i protivvazdušnim topovima za uništavanje bespilotnih letelica", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.