Rusi objavili: Pokušan napad

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 18:18

Rusi objavili: Pokušan napad

Ruska državna energetska kompanija “Transnjeft” objavila da je pokušan teroristički napad na naftovod “Družba” u brjanskom regionu, koji se graniči s Ukrajinom.

Kako je navedeno u saopštenju, napad je pokušan na sistem punjenja na tački Brjansk–Transnjeft.

Prethodno je ista kompanija obavestila javnost da su otkrivene eksplozivne naprave na jednoj od naftnih pumpi, koja je deo istog sistema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema rečima predstavnika kompanije Igora Demina, u tom pokušaju terorističkog napada niko nije povređen. Takođe dodaje da je istraga u vezi s tim pokušajem napada u toku.

List "Komersant", pozivajući se na objave na Telegramu, piše da su gađana tri prazna rezervoara za skladištenje naftnih derivata, ali da nije bilo curenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.