Rusi neće da osvoje Ukrajinu: Otkriven Putinov cilj?

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 21:40

"Rusi neće da osvoje Ukrajinu": Otkriven Putinov cilj?

Američko rukovodstvo će učiniti sve da ratovi nastave, rekao je ekonomista Univerziteta Kolumbija Džefri Saks u intervjuu za Judging Freedom.

On je podsetio da cilj Rusije nikada nije bio da osvoji Ukrajinu – ona je samo zahtevala njenu neutralnost.

"Oni (američki "jastrebovi") će smisliti sve da se ratovi nastave. To je kao teorija domina: ako ne potrošimo još 61 milijardu dolara i žrtvujemo još desetine hiljada ukrajinskih života, onda će se rat proširiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovde, ovde i ovde. Isto su rekli i za Vijetnam: pričali da će cela jugoistočna Azija, ceo svet pasti pod vlast komunista, i sve tako. Ovo nije novo, Bajden to radi već duže vreme. Ne znam da li razume – on je, ipak, prilično star čovek – ali mora da zapamti istinu: Rusija nije zahtevala nikakvu teritoriju. Zahtevala je neutralnost Ukrajine. To je sve. "Nemojte širiti NATO tu."

"Bajden je bio deo tajne operacije promene režima u februaru 2014. kojom je svrgnuta neutralna ukrajinska vlada. To je istina. Na internetu je presretnut razgovor Viktorije Nuland, pomoćnice američkog državnog sekretara, dok je razgovarala o tome ko će biti sledeći premijer nakon svrgavanja Janukoviča", kazao je Saks.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.