Rusi napali, ima mrtvih

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 18:08

Rusi napali, ima mrtvih

Najmanje dve osobe su ubijene, a deset je ranjeno, među kojima i deca, u ruskom napadu na Kostjantinivku, objavio je Kijev.

Reč je o gradu blizu Bahmuta za koji ukrajinske i ruske strane nastavljaju bitku i obje kažu da napreduju.

"U bombardovanju Kostjantinivke poginule su dve osobe, a deset je ranjeno, od kojih su dvoje maloletnika od 15 i 16 godina", objavilo je ukrajinsko državno tužilaštvo. Povređeni su prevezeni u bolnicu.

Grad Kostjantinivka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je imao 70.000 stanovnika pre rata, blizu je ratišta u Donbasu na istoku Ukrajine, zoni koja je cilj ruskog osvajanja. Ruska vojska redovno bombarduje taj grad. Obe strane tvrde da napreduju

Kijev i Moskva objavili su ranije danas da napreduju u borbama za grad Bahmut koji je poprište najduže i najkrvavije bitke od početka ruske agresije. Ukrajinska vojska tvrdi da napreduje oko samog Bahmuta, a Moskva uverava da napreduje u samom gradu koji je već uglavnom pod njenom kontrolom i uveliko razrušen.

"Operacija odbrane u smeru Bahmuta se nastavlja. Naši vojnici napreduju u nekim zonama bojišta, a neprijatelj gubi opremu i ljudstvo", rekao je komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirskij.

Juče je Ukrajina objavila da je napredovala dva kilometra oko Bahmuta, a Rusija je to opovrgnula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.