Rusi napali Ruse: Ovo je kraj za Putina? VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 16:34

Rusi napali Ruse: Ovo je kraj za Putina? VIDEO

Ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa upala je na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti Rusije, izjavio je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.

Tri osobe su povređene.

"Diverzantsko-izviđačka grupa Oružanih snaga Ukrajine ušla je na teritoriju Grajvoronskog okruga. Oružane snage Rusije zajedno sa pograničnom službom, FSB i Nacionalnom gardom preduzimaju neophodne mere za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eliminisanje neprijatelja. Detalje ćemo saopštiti“, napisao je on na svom Telegram kanalu. Cilj sabotaže u Belgorodskoj oblasti je pokušaj Kijeva da umanji politički efekat gubitka Artjomovska, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Mi savršeno razumemo svrhu takve sabotaže – da skrenu pažnju sa bahmutskog pravca, da minimiziraju politički efekat za ukrajinsku stranu od gubitka Artjomovska“, rekao je on. Prema rečima Peskova, Ministarstvo odbrane, FSB i Pogranična služba su saopštili Vladimiru Putinu o prodoru diverzanata. "U toku je njihovo potiskivanje sa ruske teritorije i uništenje ove diverzantske grupe. Na licu mesta se nalazi dovoljno snaga i sredstava", dodao je portparol.

Slobodna ruska legija, diverzantska grupa koja se bori na strani Ukrajinaca, preuzela je odgovornost za napad na rusku teritoriju.

U video-snimku objavljenom na Tviteru obratili su se prvenstveno svojim sunarodnicima.

"Mi smo Rusi kao i vi. Mi smo ljudi kao vi. Želimo da naša deca rastu u miru i budu slobodni ljudi, da mogu da putuju, uče i budu srećni u slobodnoj zemlji. Ali tome nije mesto u današnjoj Putinovoj Rusiji, koja je trula od korupcije, laži, cenzure, ograničenja sloboda, represije“, poručili su partizani.

Oni su istakli niz problema koji potresaju državu, od zatvaranja tinejdžera i odvajanja dece od roditelja do činjenice da se ne obnavljaju putevi, već se grade pruge do rezidencija političara.

"Vreme je da stanemo na kraj sa diktaturom Kremlja. Hvala svima koji nas podržavaju. Svima koji nam šalju donacije. Vaša podrška je ono što nas svakog dana podseća na naš krajnji cilj na Crvenom trgu u Moskvi. Budite hrabri i nemojte se plašite jer se vraćamo kući. Rusija će biti slobodna!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gladkov: Napad ukrajinskih bespilotnih letelica na Belgorodsku oblast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2023, 07:21

Gubernator ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da su ukrajinski dronovi noćas napali regionalne centre Grajvoron i Borisovka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.