Rusi kratki: Zapad igra predstavu, a mi imamo iznenađenje

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 19:56

Rusi kratki: Zapad igra predstavu, a mi imamo iznenađenje

Zamenik predstavnika Ruske Federacije u UN Dmitrij Poljanski najavio je u ponedeljak iznenađenja za Zapad na sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini.

Sednica će se održati na ministarstkom nivou.

Sednicom će predsedavati britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.

Očekuju se i ministri spoljnih poslova drugih država. "Sutra, 17. jula, u 22 časa po moskovskom vremenu, Savet bezbednosti UN biće domaćin još jedne diskusije o ukrajinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krizi, koju je zatražila Britanija koja predsedava Savetom“, napisao je Poljanski na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje planiraju da doveduna sednicu "tešku artiljeriju” – jedan broj ministara spoljnih poslova. Kako napominje Poljanski, Zapad će pokušati da od ovoga napravi maksimalnu antirusku predstavu "koja će se nastaviti sledećeg dana na Generalnoj skupštini UN“.

U utorak se očekuje sednica Generalne skupštine UN o ukrajinskim pitanjima. "Imamo šta da kažemo. Biće iznenađenja koja sada ne treba otkrivati", rekao je Poljanski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljanski je obećao Zapadu iznenađenja na sastanku SB UN o Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2023

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski u svom Telegram kanalu obećao je zapadnim zemljama iznenađenje na predstojećem sastanku Saveta bezbednosti na ministarskom nivou o Ukrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.