Rusi: Oslobođeno

Izvor: B92, 04.Avg.2022, 22:38

Rusi: "Oslobođeno"

Ruska vojska oslobodila je stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka, saopštile su danas vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

Kako prenosi Sputnjik, ovo selo smatra se jednim od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija u Donbasu.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine povlače se s područja Avdejevke i Artjomovska odnosno Bahmuta, saopštio je zamenik načelnika Glavne operativne uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinskog Generalštaba Aleksej Gromov.

Prema njegovim rečima, u području Artjomovska, ukrajinska vojska je morala da napusti selo Semigorje i da pređe u odbranu na istoku Kodemija.

Pored toga, ukrajinska vojska je napustila rudnik Butovka, a položaji su im trenutno na jugu Avdejevke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska vojska oslobodila stratešku tačku, selo Peski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2022, 07:09

Ruska vojska oslobodila je stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka, saopštile su vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR)...Kako prenosi Sputnjik, to selo smatra se jednim od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija u Donbasu...Istovremeno, Oružane snage Ukrajine povlače se s...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.