Rusi, Belorusi i Ukrajinci u Novom Sadu protestovali protiv rata u Ukrajini

Izvor: Beta, 12.Mar.2022, 19:36

Rusi, Belorusi i Ukrajinci u Novom Sadu protestovali protiv rata u Ukrajini

Gradjani ruske, beloruske i ukrajinske zajednice protestovali su danas protiv ruske invazije na Ukrajinu i poslali iz Novog Sada poruku mira.Oni su podelili svoja lična svedočenja u stradanjima u Ukrajini.Neki od njih su došli sa svojom decom, koja su nosila poruku protiv rata.Pjotr, jedan od govornika iz Rusije, podsetio je okupljene da Rusi i Ukrajinci neguju bliske odnose, a da rat nanosi ogoromnu štetu tom odnosu."Porodice i kuće su uništene tamo", poručio je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antiratni protest mladih u Novom Sadu zasenili incidenti (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 12.Mar.2022

Danas je u Novom sadu održan protest “Za mir u Ukrajini”. Skup je organizovala grupa mladih “Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata” koji su se spontano upoznali preko Fejsbuk grupe. Odlučili su da se svi zajedno upute u centar grada, pokažu slogu koja vlada među omladinom,...

Nastavak na Luftika.rs...

Vojvođanski klub: Vladimiru Putinu oduzeti status počasnog građanina Novog Sada

Izvor: Danas, 13.Mar.2022, 12:16

Vojvođanski klub zahtevao je danas od gradskih vlasti u Novom Sadu da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pod hitno oduzmu status počasnog građanina glavnog grada Vojvodine zbog agresije na Ukrajinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.