Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 23:20

Rukometaši Srbije u grupi s Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi C na narednom Evropskom prvenstvu protiv selekcija Hrvatske, Francuske i Ukrajine.
Kako je odlučeno žrebom, Srbija će igrati u Grupi C, a mečevi te grupe će se igrati u Segedinu.

"Grupa je teška, svako svakoga može da pobedi, a mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Francuzima i Hrvatima. Ostaje nam samo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se još bolje uigramo i spremimo do januara. Igramo u Segedinu što je blizu Srbije i nadam se da ćemo imati podršku naše publike, naravno ako se popravi situacija sa koronom i dozvoli da se konačno vratimo pravim utakmicama pred navijačima", rekao je kapiten Srbije Nemanja Ilić. 
Aktuelni svetski šampioni Slovenija igraće u Grupi A protiv Danske, Severne Makedonije i Crne Gore, dok su u Grupi B Portugal, Mađarska, Island i Holandija.
U Grupi D su Nemačka, Austrija, Belorusija i Poljska, u Grupi E Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina, a u Grupi F Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija.
Evropsko prvenstvo igraće se od 13. do 30. januara naredne godine u Mađarskoj i Slovačkoj.
Na Evropskom prvenstvu učestvovaće 24 reprezentacije podeljene u šest grupa. Po dve najbolje iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (dve grupe po šest selekcija). 
Grupa A: (Debrecin): Slovenija, Danska, Severna Makedonija i Crna Gora
Grupa B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island i Holandija
Grupa C (Segedin): Hrvatska, Srbija, Francuska i Ukrajina
Grupa D (Bratislava): Nemačka, Austrija, Belorusija i Poljska
Grupa E (Bratislava): Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina
Grupa F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija
Đerona: Želimo plasman u glavnu fazu, sve je u našim rukamaSelektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da se ambicije njegove ekipe ne menjaju bez obzira na sastav grupe na Evropskom prvenstvu.
"Jasno je da imamo jako tešku i jaku grupu. Čekaju nas tri jaka meča sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. Ništa se ne menja što se tiče naših ambicija. Želimo plasman u glavnu fazu, to je naš cilj. Sve je u našim rukama. Za to je potrebno pobediti u dve utakmice. Uradićemo sve da se što bolje spremimo, imamo dovoljno vremena, sedam meseci je ispred nas. Ubeđen sam da ćemo biti spremni za prvu utakmicu sa Ukrajinom 13. januara i kasnije sa Hrvatskom i Francuskom", rekao je Đerona.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.