Rukomet: Dvomeč kod kuće sa Italijankama

Izvor: Šumadija Press, 24.Okt.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet: Dvomeč kod kuće sa Italijankama

Obe utakmice drugog kola Kupa pobednika kupova, aktuelne šampionke Srbije odigraće na svom parketu, u dvorani „Jezero“, prvu večeras u 18, a drugu sutra u 17 sati.

Rival rukometašicama Radničkog je italijanski vicešampion Jomi iz Salerna.

– Kup pobednika kupova je drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, a Jomi iz Salerna ima tradiciju učešća ne evripskoj sceni, nekoliko godina unazad bio je šampion Italije, a prošle godine drugi. Ima više internacionalki >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << u svom timu. To su Oksana Paulik iz Ukrajine i Jovana Jokanović iz Srbije. Italijanke su iskusan tim. Nismo imali prilike da analiziramo njihove utakmice osim nekih sekvenci koje smo skinuli sa interneta, tako da će prva utakmica predstavljati, na neki način upoznavanje. Ipak, očekujemo agresivnu igru, na ivici grubosti, ali mislim da smo spremni da nađemo rešenje i za takav način igre protivnika – ističe Aleksadar Radosavljević, trener Radničkog.

On podseća da je starosni prosek njegovog tima 19 godina:

– Šest igračica imale su prvo prvo evropsko iskustvo na nedavnim kvalifikacijama, igrale su Prvu ili Drugu ligu, to su talenti, a samo njih četiri, kojke su reprezentativke, imaju neko međunarodno iskustvo, ali verujem da možemo da reagujemo na eventualna taktička iznenađenja i da će moj tim uspeti da se predstavu u najboljem svetlu. Sve devojke su spremne i uveren sam da će publika uživati u dobroj igri i nadam se našem prolasku u treće kolo ovog renomiranog takmičenja – optimista je Radosavljević.

Tako nešto potvrđuje i levoruki snajper Anđela Janjušević:

– Pakleno smo se spremale za evropsku premijeru u Kragujevcu u ovoj sezoni. Znamo šta nas čeka i željno čekamo početak utakmice. Daćemo maksimum i ostavićemo srce na terenu u želji da izborimo prolazak u narednu rundu. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam u toj želji, jer ovoj mladoj ekipi je podrška sa tribina neophodna.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Čelendž kup - Ogromna prednost "Tigrica" pred revanš!

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2015

U prvom meču večeras u hali "Jezero" rukometašice Radničkog iz Kragujevca su slavile protiv italijanske ekipe Jomi Salerno sa 35:22 (17:11)...U okviru drugog kola Kupa Kupova u rukometu najbolji tim domaćeg šampionata iz prošle sezone, rukometašice Radničkog iz Kragujevca, slavile su protiv...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.