Razorenost, propadanje, panika... Preti im kolaps?

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 14:49

Razorenost, propadanje, panika... Preti im kolaps?

Ukrajinske snage su u stanju kolapsa i ne mogu da zaustave Rusiju, čak ni koristeći zapadnu tehniku, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Komentarišući uništavanje tenkova "abrams" koje je tokom Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini Amerika predala Kijevu, Riter je za ruski portal Sputnjik rekao da se ukrajinske snage trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalaze u stanju razorenosti, propadanja, kolapsa i zato se neće videti da je bilo kakvo oružje upotrebljeno u okviru njegovih mogućnosti.

"Sve oružje koje Ukrajinci upravo sada koriste, primenjuje se u stanju sličnom panici, u okolnostima koje su daleko od idealnih. Ne možemo da uradimo ništa kako bismo zaustavili rusku vojnu ofanzivu", rekao je Riter.

Podsetimo, ruski tenk T-72B3 je uništio američki “abrams” pre dva dana, a prethodno i krajem februara. Ukupno, navelo je rusko ministarstvo odbrane, tri.

Ruske oružane snage uništile su desetine nemačkih tenkova "leopard", a takođe je uništeno nekoliko britanskih "čelendžera" i francuskih tenkova AMH-10RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.