Razmenjeni prvi zarobljenici u Donbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmenjeni prvi zarobljenici u Donbasu

Donbasu je danas izvedena prva faza razmene zarobljenika koja će biti nastavljena kako bi u drugoj svi bili oslobođeni, potvrdili su ruski i ukrajinski zvaničnici.

"To je važan događaj, prvenstveno za one ljude koji se vraćaju kući i koji će provesti Novu godinu sa svojim rođacima i prijateljima. Ovo je prva faza razmene 'svi za sve'. Rad će se nastaviti", rekao je ruski izaslanik u Kontakt grupi Boris Grizlov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Viktor Medvedčuk, ukrajinski predstavnik u humanitarnoj radnoj grupi Kontakt grupe rekao je za ruski Kanal 1 da treba da se ispune sve odredbe Minskog sporazuma i svi zarobljenici vrate kući.

"Svi zarobljenici u Donbasu biće razmenjeni u drugoj fazi razmene kada se primeni formula "svi za sve", kao što je i dogovoreno Minskim sporazumom", rekao je on, prenosi TASS.

Najveća razmena zarobljenika od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine dogodila se na liniji kontakta razdvaja nedaleko od mesta Gorlovka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.