Razgovarali Makron i Zelenski: Mirovna formula za Ukrajinu?

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 19:25

Razgovarali Makron i Zelenski: Mirovna formula za Ukrajinu?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa Emanuelom Makronom, sa kojim je diskutovao o ukrajinskoj "mirovnoj formuli" i situaciji na frontu.

Obojica su se složili da su potrebna "dodatna rešenja" koja bi ojačala ukrajinski potencijal na bojnom polju, preneo je "Kijev independent".

Pripreme za ukrajinsku kontraofanzivu se "privode kraju", a vojska je na obuci u zapadnim zemljama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je ministar odbrane Oleksij Reznikov.

"Brzina i specifičnost našeg odgovora je veoma važna, to je nešto što će da značajno pojača naše sposobnosti", rekao je Zelenski.

Francuski i ukrajinski predsednici su pričali i o pripremama za NATO samit u Vilnjusu, koji će se održati 11. i 12. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.