Rat u Donjecku: Granatiranje stambenih zgrada, poginuo jedan vojnik (FOTO)

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat u Donjecku: Granatiranje stambenih zgrada, poginuo jedan vojnik (FOTO)

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da je u sukobima između vladinih snaga i proruskih pobunjenika jedan vojnik poginuo, a više njih ranjeno.

Granatiranje se čulo jutros u centru pobunjeničkog uporišta, a naložena je hitna evakuacija civilnog stanovništva.

Russian troops massively shelling Ukrainian city Avdiivka by rockets and artillery, Ukraine prepared to evacuate... https://t.co/nxijXPKjal

Sukobi koji su obnovljeni počeli su u istočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ukrajni tokom vikenda, a do sada je ubijeno osam ljudi, uključujući i civile.

#Russie: #Moscou préoccupé par l'offensive de #Kiev #Ukraine ds le #Donbass, sapant les accords de #Minsk : https://t.co/7trtHAMKjt

— Julie (@Juliie_97) February 1, 2017

U saopštenju ukrajinske vlade navodi se da je danas ubijen jedan vojnik, dok su jedan civil i devet vojnika ranjeni u utorak uveče.

Kako javljaju ukrajinske novinske agencije, u Makijivki, severoistočnom predgrađu Donjecka pod kontrolom pobunjenika, jutros su povređena dva rudara dok su išli na posao.

#BREAKING: #Ukraine admits to offensive in #Donbass, #Kremlin slams #Kiev for violating #Minsk -- https://t.co/Xja34wL7xk

— Victor Kuhnovets (@vicktop55) February 1, 2017

U saopštenju ruskog ministra spoljnih poslova Dmitra Peskova navodi se da su ukrajinske snage uz pomoć teške artiljerije granatirale stambene objekte u Donjecku i tako prekršile sporazum iz Minska.

#Kremlin says Ukrainian military’s offensive in #Donbass disrupts #Minsk agreementshttps://t.co/rOeKTlVMTt pic.twitter.com/nzEqqGRIKX

— TASS (@tassagency_en) February 1, 2017

"Nedavna eskalacija na jugoistoku Ukrajine je suprotino onome što je načelno dogovorenu u Minsku" , rekao je ruski Ministar spoljnih poslova Pesov i dodao da ukrajinske vlasti ne ulažu nikakve napore kako bi se postigao mir.

#Russia planning to attack #Ukraine ! https://t.co/muA68aToFD

— Samuel Ouga (@Ougasam) February 1, 2017

U saopštenju je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da ukrajinske snage aktivno koriste tešku artiljeriju i više bacače da granatiraju stambene zgradeu u Donjecku.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.