Rat stiže u Rusiju

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 18:29

"Rat stiže u Rusiju"

Rat dolazi "u Rusiju, u njene strateške centre i vojne baze", izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posle napada dronom u poslovnom okrugu Moskve.

Rat postepeno dolazi "na teritoriju Rusije, u njene kulturne centre i vojne baze i to je neizbežan, prirodan i apsolutno pravedan proces", rekao je Zelenski u okviru svakodnevnog obraćanja na marginama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posete Ivano- Frankivsk na zapadu zemlje.

"Ukrajina je sve jača“, dodao je on.

Rusija je u nedelju ujutro objavila da je odbila dva odvojena ukrajinska napada dronovima tokom noći. Cilj jednog od njih bio je pripojeno poluostrvo Krim, a drugog Moskva.

U ruskoj prestonici, čiji je međunarodni aerodrom nakratko zatvoren, dve poslovne kule u glavnom poslovnom delu grada su lakše oštećene.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u napadu na Moskvu učestvovale tri drona, od kojih je jedna oborena, a preostale dve su „neutralisane elektronskim ratovanjem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Ukrajine: Rat stiže u Rusiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2023

Rat stiže u Rusiju, u njene strateške centre i njene vojne baze, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posle napada dronom na poslovnu četvrt u Moskvi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.