Rat se seli u Rusiju?

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 08:30

Rat "se seli" u Rusiju?

Načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov smatra da rat treba preneti na teritoriju Rusije.

"Po mom mišljenju, to je odlična ideja. Rat bi trebalo preneti na drugu teritoriju, a to je, naravno, Ruska Federacija", rekao je on, prenosi Ukrinforma.

Na pitanje novinara da li to treba da budu ciljani udari, akti sabotaže itd., Budanov je rekao da je bolje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te operacije budu što šire.

Prema njegovim rečima, Rusija je odavno krenula putem strateškog poraza.

Budanov je naglasio da se Rusija pretvorila u diplomatskog izopštenika, da ruska ekonomija "nije u baš dobrom stanju, a vojna mašina se pokazala, kako kaže, kao "mehur od sapunice.

"Niko u svetu se ne plaši Rusije. Oni su razobličili mit o svemu, jednostavno su uništili veru u rusko oružje. U svetu je sve jeftinije", rekao je Budanov.

Prema njegovom mišljenju, međunarodna zajednica treba da se "vrati jeziku brojki i činjenica i prizna da su mnogi strahovi u vezi sa Ruskom Federacijom i njenim mestom i ulogom u svetu mit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NIKO U SVETU SE NE PLAŠI RUSIJE" Šef ukrajinskih obaveštajaca: Rat se mora preneti na njihovu teritoriju

Izvor: Blic, 02.Sep.2023

Načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov smatra da rat treba preneti na teritoriju Rusije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.