Rat je daleko od kraja

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 09:07

"Rat je daleko od kraja"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je četiri meseca nakon ruske operacije na međunarodnu pomoć za obnovu razorene zemlje nakon završetka rata.

"Neophodno je ne samo popraviti sve što su okupatori uništili, već i stvoriti nove temelje za naše živote: bezbedne, moderne, udobne, pristupačne", rekao je on u govoru kasno u subotu.

To bi zahtevalo "kolosalne investicije, milijarde, nove tehnologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolje prakse, nove institucije i, naravno, reforme", rekao je on.

"Bez obzira koliko nam je teško danas, moramo zapamtiti da će biti sutra“, rekao je Zelenski.

U ponedeljak bi u švajcarskom Luganu trebalo da bude održan sastanak oko 40 potencijalnih zemalja donatora, gde ukrajinska vlada namerava da po prvi put predstavi svoje prioritete za obnovu ratom razorene zemlje.

Zelenski je takođe u video obraćanju podsetio Ukrajince da je rat daleko od kraja.

"Njegova surovost je na nekim mestima sve veća i to se ne može zaboraviti", rekao je on, apelujući na svoje sunarodnike da pomognu žrtvama brutalnog sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.